Aangenaam

Na een afspraak te hebben gemaakt kom ik bij u langs om te bekijken hoe de concrete situatie van tuin, perceel of terrein is. In een kennismakingsgesprek worden alle wensen en eisen van de klant besproken en probeer ik globaal in te schatten welk eindresultaat door klant verwacht word. Hierbij kan al vanaf begin rekening worden gehouden met gewenst budget. Alle relevante omgevingsfactoren worden opgenomen, tuin wordt ingemeten en er worden uitgebreid foto’s gemaakt. Dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Bij voldoende interesse stel ik voor vrijblijvend aan de hand van wensenpakket een schetsontwerp te maken. Dit is een deels ingekleurde tekening op schaal waarop vooral de grote vlakverdelingen zoals terrassen, borders, water etc. ten aanzien van de woning worden aangegeven. Hier kan al een haag of boom zijn ingetekend al heeft deze dan nog geen specifieke naam.

Ontwerp

Opdracht

Als het schetsontwerp aan sluit bij de verwachtingen van de klant wordt een prijsopgave/ opdrachtbevestiging overlegd en overeengekomen.

Tegen een duidelijk standaard vastgesteld tarief zonder bijkomende kosten word het schetsontwerp uitgewerkt en desgewenst aangevuld met beplantingsplan, lichtplan of beregeningsschema.

Het beplantingsplan bestaat uit volledig uitgewerkte plantlijst met daarin vermeld de benodigde aantallen, Latijnse en Nederlandse benaming, bloeikleur/ bloeitijd en gewenste maat van plant of boom.

Een exemplaar van ontwerptekening wordt ingetekend met planten conform beplantingsplan. De keuze van planten vind ik doorslaggevend voor een geslaagd tuinontwerp. Als ware plantenliefhebber heb ik met de jaren een eigen plantenbibliotheek opgebouwd waarin uitsluitend de mooie, sterke en visueel aantrekkelijke soorten mogen blijven. Toepassing is daardoor een gegarandeerd succes.

Beplanting

Lichtplan

In een lichtplan wordt aangegeven waar en welk armatuur voorzien is om het gewenste resultaat te bereiken. Verder wordt schematisch aangegeven op tekening hoe kabels liggen en wordt een materiaallijst verstrekt van benodigde materialen.

Bij het weglaten van tuinverlichting veranderd de tuin ’s avonds in een zwart gat.

Een beregeningsschema laat op de ontwerptekening het bereik zien van toe te passen sproeiers en druppelslangen. Een berekening wordt uitgevoerd om te bepalen of en welke pomp toereikend is voor uw installatie. Vooral in de eerste jaren na aanplant kan ondersteunend beregenen zorgen voor het beter aanslaan van planten, bomen en vooral gazon. Natuurlijk moeten we hierin niet doorslaan en mag de plant zelf ook nog wel wat doen om aan water te komen.

Beregening

Uitvoering

Vrijblijvend en in overleg kan een werkomschrijvende offerte worden gemaakt voor de complete verzorging van uitvoering. Offerte is per post inzichtelijk zodat klant kan overwegen de uitvoering niet, deels of volledig te laten uitvoeren door door ons geselecteerde vakmensen.

Kleur en sfeer wordt grotendeels bepaald door accessoires, tuinmeubilair en plantenbakken.

BEREGENING

VERLICHTING

STYLING & DECORATIE

WATER

BEPLANTING

BESTRATING & BOUWKUNDIG

Maak vrijblijvend kennis

Geïnteresseerd? Aarzel niet en bel ons of stuur een bericht. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met uw op om een afspraak te maken